250 ml mleka (krowiego lub kokosowego lub innego roślinnego)
250 ml mleka kokosowego
1 łyżka cukru trzcinowego
1/2 owocu granatu
1 łyżka tahini
2 łyżki syropu klonowego lub 1 łyżka miodu
1 łyżka soku z cytryny
Wykonanie:
Kaszę jaglaną opłukać zmieniając kilkakrotnie wodę aż będzie klarowna. Wsypać do niedużego garnka, dodać mleko oraz połowę mleka kokosowego (125 ml), cukier i zagotować na średnim ogniu.
Przykryć, zmniejszyć ogień do minimum i gotować do miękkości przez ok. 15 minut.
Garnek otworzyć, dolać resztę mleka kokosowego, wymieszać i odstawić z ognia.
Wyłuskać nasiona z granatu i wymieszać składniki sosu tahini. Podawać z jaglanką.
Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.