Skip to content
Kontakt : 601 865 816
Gadżety
Zapytanie ofertowe
Kontakt
Blog
Projektowanie stron
Menu
Gadżety
Zapytanie ofertowe
Kontakt
Blog
Projektowanie stron
Wegańska, czekoladowa tarta na waflach ryżowych z konfiturą
Składniki:
60g pokruszonych naturalnych wafli ryżowych
130g połamanej gorzkiej czekolady
100g masła orzechowego
2 łyżki syropu daktylowego
200g ulubionej konfitury, na przykład z czarnej porzeczki
400ml puszka mleka kokosowego
170g gorzkiej czekolady, połamanej
2 łyżki ksylitolu
świeże owoce i bakalie (opcjonalnie)
Wykonanie:
Gorzką czekoladę, masło orzechowe, syrop daktylowy umieść w kąpieli wodnej. Gdy czekolada się rozpuści, całość mieszaj do uzyskania jednolitej masy.
Masę czekoladową wymieszaj dokładnie z pokruszonymi waflami.
Całość przełóż na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, mocno przyciskając do jej dna.
Na spód wyłóż konfiturę z czarnej porzeczki.Wszystkie składniki umieszczamy z rondelku i mieszamy dopóki czekolada się całkowicie nie rozpuści.
Jednolitą masę wylej na warstwę z konfitury porzeczkowej.
Ostudzoną tartę włóż do lodówki na całą noc.
Przed podaniem możesz ozdobić ciasto świeżymi owocami i posypać pokruszonymi orzechami.
Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.
ok