Skip to content
Kontakt : 601 865 816
Gadżety
Zapytanie ofertowe
Kontakt
Blog
Projektowanie stron
Menu
Gadżety
Zapytanie ofertowe
Kontakt
Blog
Projektowanie stron
Wegańskie ciasteczka orzechowe
Składniki:
Szklanka masła orzechowego
3/4 szklanki brązowego cukru
Pół szklanki mąki (może być bezglutenowa, ryżowa, owsiana itp.)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
3 łyżki mleka migdałowego lub innego mleka roślinnego
Wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą aż do powstania gładkiej masy, możemy użyć łyżki lub miksera.
Po wymieszaniu formujemy małe kulki które przekładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Dbamy o to, by ciasteczka nie połączyły się ze sobą.
Ciasteczka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i pieczemy przez 8 minut.
Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.
ok