Skip to content
Kontakt : 601 865 816
Gadżety
Zapytanie ofertowe
Kontakt
Blog
Projektowanie stron
Menu
Gadżety
Zapytanie ofertowe
Kontakt
Blog
Projektowanie stron
Lekka sałatka z rukolą, roszponką i truskawkami
Składniki:
150g rukoli
150g roszponki
kilka listków mięty
200g truskawek
100g parmezanu
5 łyżek oliwy
2 łyżki octu balsamicznego
Sól i pieprz biały lub zielony
Odrobina czarnuszki
Wykonanie:
Wszystkie liście należy dobrze umyć, osuszyć i ułożyć na talerzach.
Truskawki kroimy na dwie lub na cztery części i układamy na mieszance sałat.
Posypujemy całość parmezanem.
Oliwę, ocet balsamiczny, sól i pieprz i mieszamy w kubeczku. Polewamy sałatkę tuż przed podaniem i posypujemy czarnuszką.
Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.
ok