Skip to content
Kontakt : 601 865 816
Gadżety
Zapytanie ofertowe
Kontakt
Blog
Projektowanie stron
Menu
Gadżety
Zapytanie ofertowe
Kontakt
Blog
Projektowanie stron
Dyniowe gnocchi z gruszką
Składniki:
500g
ugotowanych ziemniaków
500g
pieczonej dyni bez skórki
100g
mąki pszennej + odrobina do podsypania
50g
mąki ziemniaczanej
1
jajko
1
żółtko
2
gruszki
2
łyżki miodu
50g
sera z niebieską pleśnią
łyżka świeżego tymianku
Wykonanie:
Dynię i ziemniaki przepuść przez praskę, połącz z mąką ziemniaczaną i pszenną, dodaj żółtko i jajko.
Z ciasta lep ruloniki i krój je na 1-2 centymetrowe kluski. Gotuj w lekko osolonej wodzie (są gotowe niedługo po tym, jak wypłyną na powierzchnię).
Gruszki pokrój w kostkę, wrzuć na rozgrzana patelnię, dodaj miód, karmelizuj przez kilka minut, dodaj tymianek, ściągnij z ognia.
Gotowe gnocchi podawaj z pokruszonym serem i kawałkami gruszek.
Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.
ok