Składniki:

  • 0,5 litra bulionu 
  • 150g kaszy kuskus
  • puszka tuńczyka
  • 1 czerwona papryka
  • pół puszki kukurydzy
  • kawałek żółtego sera
  • 6 sztuk oliwek zielonych
  • 6 sztuk oliwek czarnych
  • odrobina szczypiorku lub kilka gałązek natki pietruszki
  • majonez
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Kaszę wrzucamy do miski i zalewam gorącym bulionem tak by znalazła się około 0,5cm pod poziomem płynu. Po 5 minutach kiedy kasza napęcznieje mieszamy ją widelcem i studzimy. Do miski dodajemy tuńczyka, kukurydzę, ser żółty i paprykę  pocięte w małą kostkę, oliwki pocięte w krążki oraz posiekany szczypiorek lub natkę. Dodajemy płaską łyżkę majonezu (lub więcej jeśli sałatka wydaje się być za sucha) i doprawiamy solą oraz pieprzem. Smacznego!