Skip to content
Kontakt : 601 865 816
Gadżety
Zapytanie ofertowe
Kontakt
Blog
Projektowanie stron
Menu
Gadżety
Zapytanie ofertowe
Kontakt
Blog
Projektowanie stron
Sernik z ricotty
Składniki:
750 g ricotty
4 jaja
175 g erytrolu zmielonego na puder
125 g borówek
paczka herbatników
kilka kropel aromatu waniliowego
Wykonanie:
Borówki umyj i odstaw do wysuszenia
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni
Ricottę, jaja, erytrol oraz aromat waniliowy umieść w misce i zmiksuj do połączenia składników
Pokrusz herbatniki i wysyp do formy o średnicy 17cm, ugnieć lekko na dnie
Masę wylej do formy, na górze ułóż borówki i delikatnie wciśnij je w masę
Włóż ciasto do piekarnika i podpiecz przez godzinę
Po wyjęciu i ostudzeniu włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.
ok