Skip to content
Kontakt : 601 865 816
Gadżety
Zapytanie ofertowe
Kontakt
Blog
Projektowanie stron
Menu
Gadżety
Zapytanie ofertowe
Kontakt
Blog
Projektowanie stron
Szparagi w cieście francuskim
Składniki:
ok. 150 g ciasta francuskiego
pęczek zielonych szparagów
cienko pokrojona szynka, np. suszona parmeńska
tarty ser
Wykonanie:
Szparagi opłucz, odłam grubsze końce i je wyrzuć.
Pozostałe łodyżki połóż na talerzu, dopraw solą i pieprzem, obtocz w oliwie.
Wytnij 6 kwadratów z ciasta i ułóż je na blaszce do pieczenia. Przykryj plasterkiem szynki, a na środek, po ukosie kwadratu, połóż szparagi.
Całość obsyp tartym serem.
Piecz w 220 stopniach C, przez ok. 15 minut do zrumienienia się ciasta.
Jeśli została Ci szynka, ułóż ją na upieczonych szparagach.
Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.
ok